LÖDIGE Echipamente de proces

Amestecare, granulare, emulsionare, acoperire, uscare, sinteza - toate sunt aplicatii din zona de amestecare industriala si a tehnologiilor aferente utilizate in toate domeniile industriale

LÖDIGE
Mixere

LÖDIGE ofera o mare varietate de sisteme de amestecare/omogenizare pentru aplicatii industriale. Pentru aceste aplicatii sunt utilizate exclusiv mixere dinamice, orizontale sau verticale. In primul caz arborele de amestecare si dispozitivele sunt instalate pe orizontala, obtinandu-se astfel, ca la o miscare corespunzatoare, produsul sa ajunga dintr-un produs in pat vrac la un pat fluidizat generat mecanic. In cel de al doilea caz arborele de amestecare este instalat in pozitie verticala, astfel incat la o miscare corespunzatoare apare un asa numit vortex. Instalarea de capete “tocatoare” cu rotatie rapida permite amestecarea produselor care tind sa se aglomereze. Datorita dispozitivelor de amestecare, produsul care trebuie amestecat este alimentat in mod special in aria de activitate a capetelor “tocatoare”.
 

 

 

 

LÖDIGE
Sinteza

Spre deosebire de procedeul descris mai sus, uscarea intr-un pat fluidizat rezulta din convectie. Aerul introdus este incalzit ianinte de intrarea in procesorul cu pat fluidizat. Acesta curge omogen de la baza special proiectatului Conidur® si fluidizeaza produsul. Acest lucru asigura un transfer de caldura excelent si o viteza de uscare ridicata.

 

 

LÖDIGE
Granulare

Sistemele de amestecare Lödige sunt aplicate in domeniile unde se formeaza aglomerari.
Dispozitivele de amestecare genereaza mecanic un pat fluidizat. In multe cazuri, se adauga un lichid care serveste ca un liant pentru particulele primare din patul fluidizat.Lichidul este distribuit omogen in materialul prin intermediul mecanismului de amestecare. In unele cazuri, procesul de amestecare poate fi sustinut prin utilizarea de capete chopper.Procesul de amestecare intensiva determina contacte multiple reciproce ntre particulele primare. Forta de aderenta va deveni astfel operativa iar particulele primare vor fi combinate pentru a forma granule / aglomerate.Dimensiunea finala si distributia granulatie poate fi influentata de cantitatea de agent de liere, timpul de stationare, viteza si alti parametrii ai masinii.

 

 

LÖDIGE
Uscare

Uscarea este definita ca eliminarea sau reducerea componentelor lichide (umiditate) din sau in solide vrac prin prelucrare termica.Umezeala se evapora si se indeparteaza.

LÖDIGE
Acoperire

Lödige a dezvoltat, fabricat si comercializat sisteme de acoperire din 1980. Lödige COATERS au fost furnizate la nivel mondial pentru o multitudine de utilizari. Principalele cereri raman in industria farmaceutica, dar intre timp au aparut si alte aplicatii industriale. Lödige COATERS opereaza pe principiul pro-curent, sub presiune si sunt ideale pentru filmarea si acoperirea cu zahar a tabletelor, peletilor, granulelor si altor produse. Aerul de uscare este suflat in centrul tamburului printr-un sistem de admisie a aerului care patrunde tambur si curge in aceeasi directie ca si ceata de pulverizare a solutiei de acoperire pe stratul de tablete. Acest proces este realizat in “coaters” Lödige atat in tambururi de acoperire partial perforate cat si in tambururi de acoperire complet perforate.

 

 

LÖDIGE
Emulsifiere

Noul nostru Mixer de dispersie lucreaza in conformitate cu principiul de amestecare verificat in practica al mixerului orizontal Ploughshare®-Mixer Lödige. Echipat cu un omogenizator, este potrivit pentru prelucrarea semisolidelor si produselor pastoase, cum ar fi cremele cosmetice si farmaceutice, pasta de dinti, etc. Omogenizatorul, cu flanse de descarcarea, este un sistem rotor-stator de mare viteza (pana la 6000 rpm). Arborele de amestecare orizontala este echipat cu raclete care functioneaza la peretele mixerului.