Robineti speciali SCHUF

 

SCHUF proiecteaza si produce armaturi industriale utilizate la controlul, izolarea si prelevarea probelor de gaze, lichide, reziduuri sau pulberi.

Gama de armaturi industriale sunt ideale in condițiile de exploatare dificile/severe din industria chimica, petrochimica, a polimerilor, de petrol, gaze, rafinare si platforme maritime.

 

Robinet de golire cu disc- Robinet de evacuare fund rezervor

 

SchuF este inventatorul (in 1923) a robinetului de golire cu disc ( robinet de evacuare de fund rezervor – BOV ). Acestea sunt ideale pentru drenarea/golirea rezervoarelor, reactoarelor sau conductelor care contin fluide non vâscoase. Ele sunt folosite pe scara larga in petrochimice, industria farmaceutica, biochimie, precum si in industria de rafinare a mineralelor.

Acest model este folosit ca vana de golire sau de alimentare ; Sunt cel mai frecvent utilizate pentru scurgerea libera din spatiile moarte “dead space” si pentru alimentarea vaselor, a reactoarelor si a conductelor.

Robinetul cu disc au cursa mai scurta , care are ca rezultat o actionare mai rapida , mai usoara, o forta de actionare mica , deci si costuri mai mici. Robinetul cu disc cu deschidere in “urcare” , cu inchidere in sensul curgerii , asigura o etansare performanta. Robinetul cu disc cu deschidere in “coborâre” este folosit pe vase/rezervoare cu agitatoare, deoarece este non intruziv. Ele sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga pentru uscatoare, mixere, si filtre.

Caracteristicile principale ale robinetului de golire cu disc sunt:

* Disponibil cu disc in “urcare” sau “coborâre” la actiunea de deschidere
* Conceput pentru a permite drenarea completa a vasului/rezervorului
* Nu are “dead space” , nici colturi sau margini ascutite
* Nu prezinta scapari in atmosfera ( etansare pe ax simpla , dubla sau cu burduf )
* Pot fi utilizati in aplicatii cu mediu steril ( ind. alimentara , farmaceutica )
* Curatarea in functionare prin stutul de spalare – “flushing connection”

 

Robinet de golire cu piston- Robinet de evacuare fund rezervor

 

 

 

 

SchuF este inventatorul robinetului  de evacuare cu piston (brevet obtinut in 1926). Acesti robineti  sunt cel mai frecvent utilizati pentru a drena repede sau a injecta fluidul  in sau din vase, tancuri sau reactoare.

Robineti cu piston / robineti Ram sunt cel mai frecvent utilizati pentru golirea spatiilor moarte si alimentarea vaselor, a reactoarelor si a conductelor. Ei sunt portiviti in mod deosebit pentru materiale foarte vâscoase, sau unde drenajul rapid al vasului este important. Sunt utilizati pe scara larga in domeniul farmaceutic, petrochimic, a polimerilor si in  industria de prelucrare a mineralelor.

Modele robineti Ram : numerele 15.26 si 28 caracteristici.

* Trecere nominal , la dimensiunea conductei
* Design cu unghi de evacuare de 45, 60, sau 90 grd.
* Etansare fata de mediul incnjurator cu  “stuffing box “ etansare pe ax reglabila
* Scaune interschimbabile
* Etansare scaun in functie de procesul de fabricatie special
* “Flushing” conexiune de spalare standard 

Dimensioni de la 1/2" pana la 24”
Material corp din otel standard , otel inoxidabil, , oteluri special , si aliaje pe baza de nichel,                titan, zirconiu si altele.

 

PDF download

 

Lift Plug Valves

 

 

SchuF este inventatorul “Lift Plug Valve” – Vana cu cep cu ridicare , tehnologie DB&B ; Brevetul original dateaza din 1914 , acest model fiind utilizat pe scara larga in industria petro-chimica, de rafinare ( in cocsare, hidrocracare, etc), in producerea de polimeri, central termice .
Designul simplu si robust ii face potriviti pentru aplicatii la temperaturi ridicate sau cu materiale foarte abrazive sau corozive. In rafinarii “Lift Plug – SchuF” este utilizat ca un robinet  de izolare si de comutare in aplicatiile de reducerea viscozitatii, de cracare, hidroprocesare, distilare si cocsare, si se dovedeste a fi un ventil de izolare ideal cu multe avantaje fata de robineti cu bila traditionali;

Caracteristici :

* corp cu 2, 3 sau 4 – cai
* Design scaunului asigura o etansare perfecta
* Fara spatii moarte -  Integral Double Block & Bleed
* Temperature si presiuni inalte
* Actionati manual , electric , pneumatic sau hidraulic
* Cep drept sau inversat, trecere nominala sau redusa, rotund sau oval
* Accesul pe la partea superioara sau inferioara a corpului , pentru o intretinere usoara

 

 

PDF download

 

Robineti de divizare cu 3,4,5-cai sau mai multe

 

SchuF proiecteaza si produce robineti de comutare fara spatii moarte “dead space”  utilizate in procese si medii critice/dificile , si pot fi cu mai multe cai. 

Acest tip de  robineti  sunt utilizati pentru a diviza sau combina fluxuri de proces sau pentru a distribui mediul intre diferitele echipamente de process;

Pentru partile sensibile, cum ar fi capetele rotative , debitul este mentinut constant pe una sau mai multe , prin variatia debitului in partile mai putin sensibile, cum ar fi capetele de iesire . Acesti robineti functioneaza in conditii de exploatare severe, cu debite mari,  presiune sau temperatura ridicata, precum si in conditii de vid. In rafinarii, robinetii de deviere au fost instalati in unitati de distilare in vid (VDU) in partea de jos a turnuri de vid. Reziduul de vid foarte vâscos poate bloca robinetii cu bile si piesele in T si de obicei necesita spalare constanta a conductelor.

Avantajele principale  ale robinetilor cu mai multe cai SchuF :

* Corp cu 3,4,5,6 - cai (sau mai multe la cerere)
* fara spatiu mort “dead space”
*Inlocuieste cu success “T”-urile si robinetii cu bila
* Conexiuni cu capete pt sudura sau cu flanse
* Actionare manuala , electrica, hidraulica sau pneumatica
* Echipate cu pozitionere ( pt reglare ) , si panou de control automat locala/distanta

 

PDF download

 

Vana de selectare de pe mai multe cai

 

 

Vana SchuF “Maniflow Selector (MSV)” – este un selector multiport tip ventil , utilizat in campuri petroliere si alte aplicatii petrol si gaze.

Acest tip de vana este pentru testarea si analiza extractiei din doua sau mai multe sonde de productie. De obicei, acest lucru este realizat cu un colector cu conducte extinse si mai multe supape.

Maniflow Valve este in mod standard cu 6-8  admisii/intrari de productie, o priza de test, o priza principala si un mecanism selector. Fluxul brut din oricare dintre sonde este deviat prin palnia/selector pe iesirea de testare.

Caracteristici & Beneficii:

* Productia combinata si de testare multiple
* Curgere unificata , corp cu cap rotativ si conexiuni multiple
* Reduce semnificativ spatiul necesar pentru instalare , greutatea si costul
* Reduce numarul de vane de izolare necesare in mod traditional
 
Numar model: Tip 48SZ ManiFlow Selector-Valve

 

PDF download

 

Robineti de prelevare probe

 

 

SchuF produce una dintre cele mai largi game de robineti de prelevare de probe. Multi dintre acesti robineti sunt modele personalizate fabricate special pentru a satisface cerintele beneficiarului. Ei sunt utilizati pe scara larga in rafinarii, in industria farmaceutica, in industria producatoare de polimeri si mase plastice
Domenii de utilizare sunt:
Acesti robineti  sunt cel mai frecvent utilizati pentru a simplifica prelevarea de probe din sau in rezervoare, reactoare, sau conducte  , si nu necesita  service perioade lungi de timp. SchuF are o varianta pentru orice element de proces care este cel mai important pentru aplicatia dumneavoastra, fie ca este vorba de siguranta la foc, usurinta de intretinere, temperatura ridicata, sau scurgeri “zero”, sau o combinatie a tuturor acestor elementelor.

Caracteristicile principale sunt :
* Design modular pentru a satisface diverse cerinte de esantionare
* variante de prelevare - sus, jos sau laterale
* fara “dead space”
* Design cu auto-curatare
* Inele de etansare pe ax inlocuibile pentru o usoara  intretinere
* Clasa scapari  VI conf. FCI 70-2
* Optional “fire –safe” cu certificare ISO 10497

Modelul 30 (prelevare de linie si supape de injectare)
Model 31/33 (robineti  de prelevare intre flanse)
Model 32 (robineti de prelevare  probe cu filet )
model 35 (robineti de prelevare probe cufundati).

Dimensiuni si Material:
In functie de utilizare, dimensiuni de la 1/2” pana la 12” ,si mai mari la cerere.
Corp din OLC , SS , aliaje de nichel, titan, zirconiu si altele la cerere , si variante de corp captusit cu PTFE sau sticla . 

 

PDF download

 

Supape de recirculare automata

 

 

Supape de recirculare automata - SchuF , cu un design unic a carei performanta a fost perfectionat prin simulare si activitati comune de cercetare si dezvoltare cu universitatile din Magdeburg si Darmstadt.

Functionarea supapei de debit minim (ARV):

Robinetul de debit minim sau robinetul automat de recirculare  protejaza automat pompele centrifuge in timpul functionarii cu sarcina redusa. Cand sarcina a pompei scade sub un debit prestabilit, discul supapei determina deschiderea “ by-pass” -ului si mentinerea deschisa a acestuia. Debitul minim al pompei este astfel mentinut.

Supapele de recirculare automata sunt utilizate in general pentru a proteja circuitele de pompare , si de a functiona si mentine un debit minim.

Avantajele Robinetului de recirculare automata SchuF  :
* Design unic
* Combina functii de verificare si by-pass
* Protectie la debit minim
* Nu necesita actionare externa
* Variante pentru presiune inalta si lichide cu suspensii

Dimensiunile robinetilor de  recirculare automata depend de fiecare aplicatie in parte , dimensiuni de la 1” la 24”;
Materiale :  OLC , SS , aliajele pe baza de nichel , titan, zirconiu etc.
Numar model: Tip 78

 

PDF download

 

Vane “in unghi” pentru controlul debitului , al nivelului sau de-presurizarii

 

 

Vanele de control “in unghi” - Schuf , sunt concepute pentru a regla debitul, nivelul, temperatura sau presiunea intr-un vas, conducta sau proces. Utilizate in industria de rafinare, in industria petro-chimica, fabricare a polimerilor si a maselor plastice, in industria de prelucrare  a mineralelor ;

Aceste vane de control sunt cel mai frecvent utilizate pentru a scadea presiunea, a regla nivelul si debitul, la producearea   de polimeri (PET & PBT, PU PVC etc.), in rafinarii ( gazificare si lichefiere ), in combinatele chimice , Sunt ideali pentru lucrul in conditii de operare severe : debite mari, presiune inalta, substante corozive ,vibratii sau acolo unde exista risc de cristalizare. SchuF a dezvoltat peste 20.000 de vane speciale de control unghi. Fiecare are propriile caracteristici specifice, adaptate la elementele de control specific procesului ;

Caracteristicile SchuF Unghi Valve de control:

* Program de calcul Cv , cu 3 variante/faze de process
* Proiectarea dispozitivului de reglare astfel incat sa se previna aparitia cavitatii
* Obturator si ax dintr-o singura piesa
* Optimizarea caracteristicilor de reglare (liniara si echiprocentuala)
* Fara “dead space” spatii moarte pe cat posibil
* Unghi de intrare/iesire de 90 , 45  sau 60 grade

Optiuni vana de control :  

* Corp cu manta de incalzire si conexiuni pentru “flashing”
* Materiale speciale  si tratamente de suprafata la cerere
* Versiune “ fire safe “, cu certificare ISO 10497
* Echipare cu pozitionere electro-pneumatice/digitale inteligente, sisteme de siguranta ,  tablou de comanda  automat , butone comanda locala/distanta ;

Dimensionarea vanelor de control si alegerea materialelor se face in functie de natura utilizarii/procesului Dimensiunile vanelor de control “in unghi”  sunt disponibile de la 1"la 24", si la cerere pot fi si dimensiuni special pana la 36 ";

Numere de modele de valve de control:

* Model de 71 ( vana control sau on/off de inalta presiune )
* Modelul 72 ( vana control “in-line”)
* Modelul 74 ( vana control “in unghi”)
* model 76 (vana de control cu conexiuni tip “wafer” )

 

PDF download

 

Robinet cu ventil tip “Y”

 

 

Robinetul cu ventil tip “Y” SchuF este unic in ceea ce priveste raportul si domeniul de reglare ( Cv si rangeability )

Robinetul cu ventil “Y” poate fi standard , sau pentru conditii severe de utilizare . Ele sunt utilizate pe scara larga in industria de fabricare a maselor plastice si  a Polimerilor , precum si ca variante de control in industria petrochimica, industria chimica, de prelucrare a mineralelor si in Rafinare.

Robinetii cu ventil tip “Y” ofera compromisul perfect intre debit si cerintele de etansare. Caracteristicile de control ale debitului sunt mult mai bine decat cele ale robinetului cu ventil standard , in timp ce performanta de etansare  cu scapari zero, mult peste cea a unui robinet cu bila.

Caracteristicile principale sunt:
* Functionare la temperaturi inalte de pana la +700°C
* Presiuni de lucru maxime de 350…400barg , sau vid
* Design cu un ventil disc sau piston
* Fara “dead space” spatii moarte
* Clasa de scapari V sau VI conf. FCI 70-2
* Versiunea pentru vid are un jug complet inchis

Optiuni:
* Caracteristici de reglare liniara sau echiprocentuala
* Posibilitatea de curatare in timpul functionarii prin intermediul stuturilor de “flashing”
* Optiune de slefuire a discului
* Manat de incalzire partiala sau completa
* Nivel ridicat de “personalizare” in functie de cerintele clientului

Materiale:
Robinetii cu ventil  Y sunt disponibili din OLC , SS , aliajele pe baza de nichel , titan, zirconiu si altele.

Numere model pentru robinetii cu ventil Y:
Modelul 50 (robinet cu ventil Y)
Modelul 51 (robinet cu ventil varianta pt. vid)
Modelul 52 (robinet cu corp din 2  piese cu scaun usor inlocuibil).

 

PDF download

 

Vana cu diuza pt spray-ere

Vanele  SchuF de spalare/pulverizare prin spray-ere sunt concepute pentru a clati eficient rezervoare mari, vase sau reactoare fara a fi nevoie de a le deschide. Ne referim la ele ca reactoare inchise sau valve rezervor de curatare industriala. Inventat de Fetterolf in 1983 vana de clatire prin spray-ere este  oferita in prezent in doua modele si este fabricata atat de Fetterolf cat si de SchuF. Designul Fetterolf include cap de pulverizare rotativ, in timp ce designul SchuF foloseste duze intr-un cap  liniar. Ele sunt utilizate in diverse industrii  in ultimii 25 de ani.

Aplicatii :

Utilizarea lor principala este curatarea vaselor in procese tehnologice ce presupun  reactorul inchis. De exemplu in industria producerii de mase plasice sic ea a polimerilor (mai ales PVC), in industria chimica si farmaceutica. Vanele de clatire prin spray-ere poat fi folosite pentru a curatarea vaselor dupa fiecare sarja. Apa, abur, solventi si agenti anti-aderare pot fi injectati si pulverizati separat in vas. Acest mod de lucru reprezinta cea mai rentabila utilizarea agentilor de curatare si are ca rezultat o durata de viata mai mare a reactoarelor.

Vanele de clatire/spalare prin spray-ere au urmatoarele caracteristici: 

* Elimina nevoia de a deschide sau inchide vasul pentru curatare
* Conduce, controleaza si utilizeaza agenti  de curatare in mod eficient
* Poate fi construit din otel inoxidabil pentru orice domenii de presiune si temperaturi solicitate
* Modul  de pulverizare , precum si presiunea si cantitatea pot fi personalizate
* Optiunea cap rotativ de pulverizare
* Inchidere metal pe metal
* Scaun si cap de pulverizare interschimbabil
* Datorita desingului este garantata necolmatarea

Vanele cu diuza pt spray-ere pot fi executate din OLC sau SS

Numere de model:

Tipul 27S (Vane cu diuza standard )

Tip 27F (Vana cu diuza cu cap rotativ)

PDF download

 

Line Blind Valves – Cam-Set, Cam-Slide & Stacey

 

SchuF  produce o varianta de vane de siguranta , serie Valve Blind, foarte folositoare in rafinarii si extractie de petrol si gaze ;

Utilizarea lor principala este de a inchide complet pe partea din aval a unei conducte intr-un mod sigur. Ele sunt utilizate frecvent in industria petrochimica, de rafinare, de producere a otelului si a celulozei si hartiei.

“Line Blind Valve” sunt dispositive vitale in multe sisteme de conducte pentru a asigura securitatea personalului care lucreaza pe echipamente aval, in special atunci cand lichide inflamabile, toxice sau gaze ar putea infiltra peste o inchidere. Cand este necesara o dovada vizibila de inchidere / off, o linie orb este obligatorie pentru a se conforma cu normele de siguranta a plantelor. Disponibil in trei variante ca Cam-Set, Cam-Slide sau Stacey linie Blind Valves.

Caracteristicile principale ale SchuF Cam-Set:
* Inchidere complete ( zero scapari )
* Etansarea nu este afectata de ne-alinierea conductelor
* Operare foarte usoara de inchidere/deschidere
* Material standard SS316, sau alte materiale la cerere
* Acoperiri corozive anti speciale, cum ar fi epoxi, poliuretan sau ceramice sunt disponibile, daca este necesar 

PDF download

 

Robineti pentru alumina

 

 

SchuF a realizat robineti cu un design special pentru utilizarea in industria aluminei , special pentru evitarea coroziunii , si dispozitiv de rotire a discului pentru curatarea scaunului ;

Caracteristicile principale sunt : Corp cu pereti mai grosi , pentru a rezista mai bine la eroziune si abraziune Flanse conf. DIN /ASME PN10…PN160 / ANSI #150…#900 Testare la presiune conf. API 598 Posibilitatea de a fi echipate cu orificii pentru spalare/purjare Supra-dimensiunarea axului pentru o mai lunga durata de functionare optima Disc si scaun tratate termic Etansarea pe ax speciala pentru utilizarea pe alumina si diferente mari de temperatura Dispozitivul de curatare a scaunului poate fi folosit dupa instalarea vanei

Optiuni:

Scaun de forma conica Captusire interioara pentru protective la eroziune , abraziune si coroziune Ax protejat prin durificarea suprafetei

Dimensionarea vanelor depend de conditiile specifice aplicatiei , si pot intre 2”…6” . Materialul standard este A216WCB cu disc si scaun Stelitate Varianta de presiune inalta cu corp din A516-60 cu garniture/etansare din Grafit

Valve Model Numbers:

Models 16 + 17 (vana de inchide de fund )
Model 18 (vana de inchidere “in unghi”)
Model 19 (Vana de inchidere tip “baioneta” )
Model 50 (vana de inchidere cu ventil tip “Y” )

 

 

PDF download

 

Robinet de inchidere de emergenta in rezervor

Acest model de robinet este pentru inchiderea de emergenta si siguranta protectiei rezervoarelor care contin produse toxice sau cu pericol de explozie ; Pozitia de functionare normal este “deschis” , si in caz de urgenta o contra-grutate sau un dispozitiv cu arc va “inchide” , asigurand securitatea continutului rezervorului ; Normativele API 625 stabilesc instalarea in tanc/rezervor a vanelor de inchidere de urgenta in caz de avarie electrica sau deteriorare a conductei .

Principalele avantaje sunt :

Design-ul vanei garanteaza siguranta Inchiderea vanei este ne-afectata de deteriorarea conductei
Etansarea pe ax este cu burduf
Deschidere cu comanda pneumatica
Roata de mana este disponibila ca optiune
Respectarea standardului API 625 la cap. “inmagazinare gaze lichefiate”

 

PDF download

 

Changeover Valve / Vane de selectare

 

Robinetii de selectare SchuF sunt folositi pentru a comuta de pe o linie pe alta , in aplicatiile unde sunt folosite supape de siguranta sau discuri de rupere ; Design-ul acestor vane de selectare asigura functionare pe o linie , in timp ce cealalta este inchisa .

Acestea pot fi folosite la :

- selectare unui produs de pe o linie pe alta
- selectare siteme de filtrare
- selectare in cazul in care avem schimbatoare de caldura
- selectare proportional a curgerii prin cele doua linii
- functionare ca “manifold” daca manipulam produse cu pericol de explozie

Caracteristicile principale sunt :

Inchidere complete pe ambele linii daca este necesar
Nu exista “dead space”
Temperaturi de lucru de pana la +700°C
Presiuni de lucru de pana la 350barg
Posibilitatea de curatare prin conexiunile de “flushing”
Actionare manuala , electrica sau pneumatica
Posibilitatea de a fi echipate cu camasa de incalzire totala sau partiala.

Vanele de selectare sunt din OLC turnate , SS316 , aliaje de Nickel , Titan sau altele ; Dimensiuni de la 1” pana la 24” standard , sau mai mari la cerere.

 

PDF download